Benodigdheden:
1,5 kilo Rundvlees
2 zakjes Boemboe Rendang (verkrijgbaar bij de Kruidenbaron)
Olijfolie
Water (ongeveer 3 kopjes)
1/2 Courgette
1 Prei
250 gram Champignons
2 kleine Rode Pepers
4 Snack Paprika’s
1/2 Aubergine
15 milliliter geconcentreerde Kalfsfond (je kan ook Runderbouillon gebruiken)
Atjar Tjampoer naar smaak
Rijst naar smaak en soort
Voorbereiding:
Snijd het Rundvlees in blokjes van ongeveer 2×2 centimeter
Was de Courgette, Prei, Aubergine, Snack Paprika’s en Rode Peper
Snijd de Prei, Snack Paprika’s en Rode Pepers in ringen, verwijder eventueel de zaadlijsten
Snijd de Courgette en Aubergine in plakken van 0,5 centimeter en dan in staafjes
Maak de Champignons schoon en snijd in plakjes
Bereiding:
Steek de Barbeque aan tot 170 Graden directe hitte en plaats alvast de Wok
Doe wat Olijfolie in de Wok en bak het rundvlees rustig aan
Als het wat bruinig wordt dan voeg je de Boemboe toe met de drie kopjes water
Men alles goed door zodat de Boemboe volledig is opgelost en het geheel begint te borrelen
Laat dit 30 minuten bakken en daarna plaats een Platesetter en verlaag je de temperatuur naar 120 Graden zodat het rustig gaar kan worden
Dit kan wel 2,5 tot 3,5 uur duren
Op de tweede Barbeque (of op een kookplaat) kan je nu de Groenten bakken in een Wok met een beetje Olijfolie
Als extra smaakmaker heb ik wat geconcentreerd Kalfsfond gebruikt, dan hoef je geen Peper en/of Zout te gebruiken
Wok het voor ongeveer 10 minuten zodat de structuur van de Groenten wel zichtbaar blijft
Als het Rundvlees boterzacht is geworden haal je het van het vuur af en doe je het in een schaal
Schep de Groenten uit de Wok in een schaal
Leg de Rijst op een mooi bord, gevolgd door de Rendang, Wokgroenten en een goede portie Atjar Tjampoer
Eet Smakelijk!