Benodigdheden:
Procureur 500 tot 1000 gram / Voor 2500 gram alles verdubbelen
Injectiemix:
50 ml Appelsap
30 ml Appelazijn
20 ml Honing
15 ml Worcestershire saus
½ eetlepel Zout
½ eetlepel Uienpoeder
Kruidenrub:
35 gram Zeezout in vijzel beetje fijn maken
30 gram Bruine Basterdsuiker
7 gram Paprikapoeder (heet) anders 14 gram
1 ½ eetlepel Zwarte Peper in vijzel beetje fijn maken
1 theelepel Knoflook poeder
1 theelepel Uienpoeder
½ theelepel Cayennepeper
Glacering:
60 ml Barbecue saus (ik gebruik GrateGoods)
1 eetlepel Appelazijn
1 eetlepel Honing
Meng alle ingrediënten en breng zachtjes aan de kook
Eindsaus:
67 ml vocht dat uit de folie komt (anders aanvullen met BBQ saus)
67 ml Appelsap
67 ml BBQ saus
1 ½ eetlepels Bruine suiker
1 eetlepel Worcestershire
Meng alle ingrediënten en breng zachtjes aan de kook
Voorbereiding:
Snij het overtollige vet van de Procureur, kleine stukjes laten zitten
Injecteer de Procureur in een ruitvormig patroon
Bestrooi de Procureur rijkelijk met de Kruidenrub
Pak het in Plasticfolie in en zet 4 tot 8 uur in de Koelkast
Bereiding:
Steek de BBQ op met indirecte hitte op 121 graden
Als hij op temperatuur is dan voeg je wat rookhout toe en leg de Procureur op het rooster
Na 5 uur of een kerntemperatuur van 74 graden smeer je de Procureur in met de Glacering
Laat de Procureur dan weer 2 uur op de BBQ liggen
Haal de Procureur van de BBQ en verpak het in 2 lagen Aluminiumfolie
Doe de thermometer door de folie weer in het vlees en gaar tot 88 graden
Hierna ga je steeds controleren wanneer de Procureur boterzacht is, dat kan tot 96 graden oplopen.
Laat de Procureur even 15 tot 30 minuten rusten onder losjes Aluminiumfolie
Daarna ga je de Procureur uit elkaar trekken met twee vorken of vleesklauwen.
Hierna meng je de Procureur met het uitgelopen vocht aangevuld met GrateGoods BBQ saus naar smaak