Ga naar de inhoud

Port-Paddenstoelen Saus

Port-Paddenstoelen Saus
Een heerlijk romige Saus op basis van in Port gekookte Paddenstoelen en afgewerkt met Crème Fraîche

Benodigdheden:
1,5 eetlepel Boter
1,5 Sjalotjes
250 gram Paddenstoelen (alle soorten zijn mogelijk)
120 milliliter Port
1 theelepel Tijm
300 milliliter Kalfs Bouillon
120 milliliter Crème Fraîche
Zeezout naar smaak
Zwarte Peper naar smaak
Eventueel Allesbinder als de saus te dun blijft

Voorbereiding:
Maak de Paddenstoelen schoon met een borsteltje en snijd deze in kwarten, als ze erg groot zijn dan nog eens door de helft
Snipper de Sjalotjes

Bereiding:
Steek de Barbeque aan tot 170 graden directe hitte
Zet een Skillet op de Barbeque en doe daar de Boter in
Als deze heet is voeg je de Sjalotjes toe en bak ze licht bruin
Doe de schoongemaakte Paddenstoelen bij de Sjalotjes en bak het even mee
Nu voeg je de Port en de Tijm toe gevolgd door wat Zeezout en Zwarte Peper, dit natuurlijk naar smaak
Roer het geheel goed om en laat het tot 1/3 inkoken
Daarna voeg je de Kalfs Bouillon toe, meng het weer goed door en laat het tot de helft inkoken (ongeveer 15 a 20 minuten)
Tijd om de Crème Fraiche toe te voegen, roer het weer goed door en laat het 10 minuten rustig pruttelen
Als de Saus wat te dun is kan je dit oplossen met wat Allesbinder
Haal het van het vuur, doe de Saus in een mooie schaal en lepel deze over je vlees

Suggestie:
Heerlijk met een Diamanthaasje, Spruitjes en gebakken Aardappelblokjes

Eet Smakelijk!