Benodigdheden:
3 plakken Aubergine van 1 centimeter dikte
Olijfolie
1/2 theelepel Oregano
1/2 theelepel Basilicum
1 teentje Knoflook
1 Vleestomaat
1 bol Mozzarella
Parmezaanse Kaas (of een andere geraspte Kaas)
Zeezout
Zwarte Peper
Voorbereiding:
Was de Vleestomaat en snijd in plakjes van 1 centimeter dikte
Pel het teentje knoflook en pers uit
Snijd de bol Mozzarella in plakjes van 0,5 centimeter dikte
Bestrooi de plakken Aubergine aan beide kanten met Zeezout en laat deze op keukenpapier 30 minuten uitlekken
Veeg daarna het Zeezout van de plakken af en dep ze droog
Doe 1 eetlepel Olijfolie met de Oregano, Basilicum en Knoflook in een schaaltje en roer goed door
Bereiding:
Steek de Barbeque aan tot 180 graden indirecte hitte
Zet een Skillet op het vuur en bak de plakken Aubergine aan beide zijden goudbruin
Haal ze hierna van het vuur en laat ze op keukenpapier uitlekken
Neem vuurvaste schaal en doe er wat Olijfolie in
Leg hier een plak Vleestomaat in, bestrijk deze met de Kruidenolie en bestrooi het met Zwarte Peper en Zeezout
Hierop leg je een plak Aubergine en een plak Mozzarella en maal er wat Zwarte Peper overheen
Vervolgens doe je weer een plak Vleestomaat op, bestrooi met Zwarte Peper en Zeezout en daarna weer bestrijken met de Kruidenolie
Nu weer een Laag Aubergine, Mozzarella en Vleestomaat totdat alles is gebruikt
Hierna bestrooi je het geheel met de Parmezaanse Kaas (of gewoon geraspte Kaas)
Zet nu de Vuurvaste schaal op de Barbeque en laat deze tussen de 30 en 40 minuten bakken
Haal de schaal van de Barbeque en leg ze op een mooie schaal of bord
Buon Appetito!