Ga naar de inhoud

Pollo Cacciatore

Een lekkere Italiaanse schotel die binnen een uur op tafel staat. Houd je niet van Rode wijn dan gebruik je gewoon Kippenbouillon

Benodigdheden:
2 Kipfilets
300 gram Champignons
125 gram Cherry Tomaatjes
1 Ui
1 theelepel Rozemarijn
6 theelepels Tijm
1 eetlepel Paprikapoeder
3 eetlepels Bloem + 1 theelepel
1 blikje Tomatenpuree
1 blik Gepelde Tomaten
100 ml Kookroom
250 ml Rode Wijn (of 250 ml Kippenbouillon)
Olijfolie
Peper naar smaak
Zout naar smaak

Voorbereiding:
Maak de Champignons schoon en snijd deze in vieren
Pel en snipper de Ui
Snijd de Kipfilets in lange dikke stukken
Doe 3 eetlepels Bloem, 1 eetlepel Paprikapoeder, 1 eetlepel Zout en een theelepel Peper in een schaal
Haal de Kipfilets hier doorheen en klop ze een beetje af

Bereiding:
Steek de Barbeque aan tot 160 a 170 Graden en zet de Ovenschaal vast op het rooster zodat deze kan opwarmen
Doe Olijfolie in de Ovenschaal en en bak de Kipfilets rondom bruin
Haal de Kipfilets weer uit de schaal en bak in hetzelfde vet de Champignons voor een minuut of 5
Hierna doe je de Ui, Rozemarijn en de Tijm bij de Champignons en bak even mee
Proef of de Champignons op smaak zijn, anders voeg je wat Peper en Zout toe
Strooi nu nog wat Paprikapoeder en 1 theelepel Bloem over de Champignons
Voeg de Tomatenpuree toe en roer even goed door
Nu blus je het af met de Rode Wijn (of Kippen Bouillon) en doe je het blik Gepelde Tomaten bij de Champignons
Roer de Cherry Tomaatjes er door en test nogmaals de smaak
Voeg de Kookroom toe en roer het weer even goed door
Nu is het tijd om de Kipfilet weer toe te voegen aan het Champignon-Tomaten mengsel
Laat alles even lekker doorpruttelen voor ongeveer 25 minuten

Suggestie:
Serveer de Kipfilet met vers gemaakte Spaghetti