Ga naar de inhoud

Pittige Varkenswang in Bier

Een super stoofgerecht met Varkenswang en lekker pittige Groenten. Serveer het geheel met een lekker Rijst naar smaak

Benodigdheden:
Varkenswang 450 à 500 gram
wat Bloem
1 Flesje Bokbier
klont Roomboter
1 Wortel
1 Rode Ui
1/2 Rode Paprika
150 gram Champignons
1/4 Courgette
1/2 Prei
2 stengels Bleekselderij
1 Rode Peper
1 theelepel Tijm
2 Laurierblaadjes
1 eetlepel Sambal Oelek
1 liter Runderbouillon
2 theelepels Maizena
Zeezout naar smaak
Zwarte Peper naar smaak
Rijst

Voorbereiding:
Was de Wortel, Prei, Courgette, Rode Paprika, Rode Peper en Bleekselderij en snijd deze in dunne plakjes (eventueel verwijder je de zaadlijst, ik heb dat niet gedaan)
Maak de Champignons schoon en snijd in blokjes
Pel de Rode Ui en snijd is stukjes
Haal het vliesje van de Varkenswangen, dep ze droog en haal ze daarna door de Bloem

Bereiding:
Steek de Barbeque aan tot 180 graden indirecte hitte en zet alvast een Dutch Oven op het rooster zodat deze opwarmt
Doe de klont Roomboter in de D-O en bak hierin de Varkenswangen totdat ze lekker beginnen te kleuren
Haal ze uit de D-O en doe alle groenten erin en bak het even om en om totdat ze iets kleur krijgen
Hierna doe je de Varkenswangen weer bij de Groenten en giet je het Bokbier en de Runderbouillon erbij
Vul het aan met de Tijm, Sambal Oelek en de Laurierblaadjes
Laat het nu lekker sudderen op een temperatuur van 120 graden en roer het af en toe even door
Dit proces kan 2,5 tot 4 uur duren totdat de Varkenswangen bijna uit elkaar vallen
Na 2,5 uur kan je de Rijst volgens aanwijzing koken
Proef het mengsel in de D-O even en voeg naar smaak nog Zeezout en/of Zwarte Peper toe
Verdampt het vocht te snel dan kan je dit alsnog aanvullen met wat Runderbouillon
Als de Varkenswangen goed gaar zijn haal je ze even uit de D-O en maak de Saus met de Groenten wat dikker met Maizena
Doe de Varkenswangen weer in de D-O en warm even een minuutje of 5 op
Schep alles in een schaal en serveer op een bord met de gekookte Rijst

Eet Smakelijk!