Benodigdheden:
2 plakken verse Ananas
1/2 Kaneelstokje
1 Steranijs
1 Limoen voor de rasp
1 theelepel Garam Masala
1 borrelglaasje Bruine Rum (ik heb Bacardi gebruikt)
1 bolletjes IJs smaak naar keuze ( ik heb Amarena roomijs gebruikt)
Vacumeer apparaat
Sous-Vide stick
Waterbak of Pan om de Stick in te zetten
Voorbereiding:
Dep de Ananas een beetje droog
Was de Limoen even onder de kraan
Rasp de limoen (alleen het groene van de schil)
Bestrooi de Ananas eerst met de Garam Masala en strooi daarna de zeste van de Limoen er over
Doe 1 Ananas schijf in de Kookzak, dan het halve Kaneelstokje en het Steranijs, daarna de tweede schijf Ananas
Vul de Kookzak daarna met het borrelglaasje Rum
Vacumeer de Kookzak op standje Voorzichtig en Vochtig
Bereiding:
Schakel de Sous-Vide in op een temperatuur van 85 Graden en de duur van 5 kwartier
Als deze op temperatuur is doe je de Kookzak in de Sous-Vide bak
Na 5 kwartier haal je de Ananas uit de Kookzak, gooi je de Kaneelstok en de Steranijs weg
Het vocht (de Rum) verdeel je over de Ananas Hierna leg je een lekker bolletje ijs over de Ananas