Ga naar de inhoud

Parelhoen Bout

Een voortreffelijke Parelhoen Bout en met de suggestie voor de Avocado Salsa en Top gerecht

Benodigdheden:
2 Parelhoen bouten
50 gram Romaine Sla
Zeezout naar smaak

Voorbereiding:
Haal de Parelhoen Bouten uit de verpakking en laat op kamertemperatuur komen
Dep ze even droog met een stuk keukenpapier en doe het Zeezout op de Parelhoen Bouten
Was de Romaine Sla met water en laat het goed uitlekken, verdeel het hierna in grotere stukken

Bereiding:
Steek de Barbeque aan met indirecte hitte tot 95 Graden
Leg de Parelhoen Bouten met de vleeskant op het rooster
Gaar ze tot een kerntemperatuur van ongeveer 48 Graden
Haal de Parelhoen Bouten dan van het rooster en doe ze in Aluminiumfolie
Stook nu de Barbeque op met directe hitte tot 230 Graden met een gietijzer rooster
Grill de Parelhoen Bouten nu af, 4 minuten per kant en na 2 minuten een kwart slag draaien
Doe dit ook zo voor de Vel kant

Suggestie:
Als lekkere dressing hierbij heb ik gekozen voor de Avocado Puree
Deze maakt de Parelhoen Bouten tot een heerlijk gerecht
Het bijgerecht dat ik heb gebruikt zijn de Portobello Cheese