Benodigdheden:
Neutrale Olie om in te bakken
1/4 Ui
1/2 stengel Bleekselderij
1/2 Wortel
1/4 Citroen
1 Kippenbouillon blokje
50 milliliter Natuurazijn
75 gram Tomatenpuree
1/2 theelepel Zout
50 gram Kristalsuiker
25 gram Ketchup
50 gram Boter
50 gram Tarwebloem
Voorbereiding:
Pel de Ui en snijd in reepjes van 2 centimeter
Was de Bleekselderij en snijd in grove stukken
Schrap de Wortel en snijd in blokjes
Snijd de Citroen in plakken
Verkruimel het Kippenbouillon blokje
Bereiding:
Breng een pan met Water aan de kook en Blancheer de Wortel kort
Laat de Wortel uitlekken en snijd deze Julienne
Verhit voor de Saus 1 eetlepel Olie in een pan en bak de Ui zacht en een beetje bruin
Hierna doe je de Bleekselderij, Wortel, Citroen, Kippenbouillon poeder en 1 liter water in een pan en breng het aan de kook
Zet de deksel op de pan en laat deze Bouillon 25 à 30 minuten intrekken op zacht vuur
Zeef de Bouillon en doe het terug in de Pan samen met de Azijn, Tomatenpuree, Zout, Suiker en de Ketchup
Roer het goed door zodat alles gemengd is en breng aan de kook
Ondertussen maak je de Roux, smelt de Boter in een Pan, laat het niet bruin worden, voeg al roerend de Tarwebloem erdoor en blijf roeren totdat de Roux wat verkleurd
Voeg de Roux toe aan de Bouillon, dus anders dan je gewend bent, roer het geheel zeer goed door
Meet nu de Saus af die je nodig hebt en wat je overhoud kan je in gesteriliseerde potten maximaal 1 week in de Koelkast bewaren of vacumeren en in de vriezer leggen
Eet Smakelijk!