Benodigdheden:
1 kilo Iberico Varkenswangen
2 Uien
3 teentjes Knoflook
1 theelepel Tijm en Rozemarijn
4 grote Tomaten
2 eetlepels Olijfolie
500 milliliter Kippenbouillon
4 eetlepels Geraspte Kaas
Basilicum naar smaak
Zwarte Peper
Zeezout
Voorbereiding:
Dep de Varkenswangen droog en bestrooi ze met Zwarte Peper en Zeezout
Snijd de Uien en de Knoflook fijn
Was de Tomaten en snijd elke Tomaat in grove stukken (6 tot 10 stukken per tomaat)
Bereiding:
Doe wat Olijfolie in de Skillet en bak de Varkenswangen rondom wat bruin en haal ze daarna uit de Skillet
Voeg in dezelfde Skillet met de Olijfolie de Ui, Knoflook, Tijm en Rozemarijn en bak deze totdat de Uien iets glazig zijn
Nu voegen we de Tomatenstukken toe, roer alles even goed door en laat een paar minuten meebakken
Nu doe je de Kippenbouillon bij het Tomaat-Uien mengsel in de Skillet
Als de Saus kookt dan verlagen we de temperatuur en voegen de Varkenswangen toe en laten het geheel rustig stoven
Keer regelmatig de Varkenswangen even om
Zijn de Varkenswangen zacht ( dat kan 3 tot 4 uur duren ) dan leg je op iedere Varkenswang wat Geraspte Kaas en laat dit smelten
Kaas gesmolten? Haal de Skillet dan van het vuur en leg de Varkenswangen op een bord, leg op de gesmolten kaas wat Basilicum
Suggestie:
Lekker met Macaroni en ingelegde Jalapeno Pepers!
Buon appetito!