Ga naar de inhoud

Ossobuco Milanese

Ossobuco Milanese
Een lekker stuk Kalfs Ossobuco gegaard in de Boter met verschillende Groenten. Je kan de Groenten natuurlijk zelf bepalen met wat je in huis hebt

Benodigdheden:
2 Ossobuco’s
80 gram Boter
Bloem om te bestuiven
5 eetlepels Witte Wijn
175 milliliter Runder Bouillon
1/2 Courgette
1/3 Prei
1/2 Paprika
1/2 Ui
4 eetlepels Passata
Zwarte Peper naar smaak
Zeezout naar smaak

Voorbereiding:
Was de Courgette, Paprika en Prei
Snijd de Courgette in halve maantjes, de Paprika in blokjes en de Prei in ringen
Pel en snipper de Ui fijn
Dep de Ossobuco’s droog en bestrooi ze met de Bloem

Bereiding:
Doe de Boter in een braadpan en als het bruin wordt dan fruit je de Ui even aan
Hierna leg je de Ossobuco’s er in en aan beide kanten Goudbruin, bestrooi ze daarna met wat Zwarte Peper en Zeezout
Braad ze nog even een paar minuten en voeg dan de Witte Wijn toe en laat dit verdampen
Nu doe je de Bouillon en de gesneden Groenten in de Braadpan en zet het vuur wat lager
Braad het geheel met een deksel op de pan voor nog eens 30 minuten
Doe hierna de Tomaten Passata bij het gerecht, roer het goed door en laat weer sudderen
Prik even regelmatig in de Ossobuco tot hij goed gaar is
Haal alles uit de Braadpan en garneer het op een mooi bord

Eet Smakelijk!