Benodigdheden:
2 Kalfsschenkels
Zwarte Peper
Zeezout
30 gram Bloem
1 eetlepel Olijfolie
10 gram Roomboter
1 Ui
2 teentjes Knoflook
2 Wortels
1,5 stengel Bleekselderij
1 Sinaasappel
250 milliliter Rode Wijn
200 milliliter Tomatensaus
1 Runder Bouillon blokje
2 Laurierblaadjes
Voorbereiding:
Bestrooi de Kalfsschenkels royaal met de Zwarte Peper en het Zeezout en haal het daarna door de Bloem zodat dit gelijkmatig is verdeeld
Pel en snipper de Ui en snijd de Knoflook fijn
Schil de Wortel en snijd deze samen met de Bleekselderij in plakjes
Rasp de schil van de Sinaasappel (zonder het Witte gedeelte)
Bereiding:
Verhit een pan met de Olijfolie en de Roomboter en bak de Ossobuco aan beide zijden goudbruin, dat duurt 3 a 4 minuten per kant
Haal het hierna uit de pan en zet apart
Nu doe je de Ui in de pan even kort aanbakken en de Wortel, Knoflook en Bleekselderij kan je dan toevoegen
Bak het voor ongeveer 5 minuten
Tijd om de Sinaasappel rasp, rode Wijn, Tomatensaus, Runder Bouillon blokje en Laurierblaadje toe te voegen
Schep even goed door en dan leg je de Ossobuco ook in de pan
Draai het vuur naar beneden, doe een deksel op de pan en laat het ongeveer 2,5 uur sudderen
je kan de Saus even proeven en eventueel wat Zwarte Peper en / of Zeezout toevoegen
Als het te droog wordt dan kan je altijd wat Water en / of Rode Wijn toevoegen
Eet Smakelijk!