Ga naar de inhoud

Misoshiru Miso Soep

Verder met de Japanse Keuken, Miso Soep. Weer eens totaal iets anders dan een gewoon soepie. Lekker fris en de Citroenschil zorgt voor het zuurtje.

Benodigdheden:
4 eetlepels Miso
600 milliliter Water
4 gram Dashi Poeder
1 eetlepel Mirin
2 handjes Paksoi
2 mini Aubergines
2 Bosuitjes
1 reepje Citroenschil
200 gram Zijde Tofoe
2 eetlepels Geroosterd Sesamzaad

Voorbereiding:
Was de Paksoi, Mini Aubergine, Bosui en Citroen
Rits het groen van de Paksoi en scheur in stukken, Snijd wat van de witte steel in ringen
Snijd de Mini Aubergine en de Bosui in plakjes van ongeveer 0,5 centimeter
Houd van de Bosui het gesneden groen apart voor de garnering
Snijd van de Citroen wat van de schil af, ongeveer 1 a 1,5 centimeter breed en snijd dit in dunne reepjes
Rooster alvast het Sesamzaad in een droge Koekenpan en laat het afkoelen in een schaaltje

Bereiding:
Doe het Water, Dashi Poeder, Miso en de Mirin in een Pan en breng het aan de kook
Als het kookt dan voeg je het witte gedeelte van de Bosui en wat van de Paksoi stelen toe en laat dit 5 a 6 minuten garen tot het wat zacht wordt
Daarna voeg je de Mini Aubergine en de Paksoi bladeren toe en draai het vuur wat lager
Na 3 minuten voeg je de Citroenschil toe en laat dit even mee pruttelen
Ondertussen kan je de soepkommen vast vullen met de Tofoe, ongeveer 100 gram per soepkom
Schep de Soep in de kommen, garneer met het groen van de Bosui en bestrooi het met wat Geroosterd Sesamzaad

食欲 of te wel Eet Smakelijk!