Benodigdheden:
250 gram Bloem
7,5 gram Zout
7 gram Gedroogde Gist
6 gram Suiker
125 ml Lauw water
4 eetlepels Olijfolie Extra Vergine
200 gram Tomaten uit blik
3 teentjes Knoflook
1 1/2 theelepel Oregano
100 gram Rundergehakt
Gemalen Peper naar smaak
Zeezout naar smaak
Geraspte Kaas naar smaak
Salami naar smaak
Boeren Beenham naar smaak
Groene Peper naar smaak
Voorbereiding:
Los het Gist en de Suiker op in het lauwe Water en voeg 2 eetlepels Olijfolie toe
Meng de Bloem en het Zout goed door elkaar
Giet dan langzaam het Gist papje bij de Bloem en meng het in de Keukenmachine
(ik heb de eerste mening in de Keukenmachine gedaan tot een redelijk droog Deeg en daarna met de hand verder gekneed tot een mooi egaal Deeg voor ongeveer 7 minuten)
Verdeel het deeg in bolletjes van ongeveer 100 gram en leg ze in een rijsbak
Bestrooi de bovenkant van de bolletjes met wat Bloem
Laat het nu minimaal 2 uur rijzen
Ondertussen kan je de Knoflook fijn hakken en de Groene Peper in langwerpige plakjes snijden
Bereiding:
Verwarm de Oven of de Barbeque op 200 graden, de Barbeque met indirecte hitte
In een Skillet rul je het Rundergehakt zodat het wat bruin wordt
Doe de gehakte Knoflook, Tomaten uit blik en de Oregano in de Skillet en breng het aan de kook
Proef de saus en vul het eventueel aan met vers gemalen Peper en Zeezout
Laat het 15 minuten pruttelen zodat het wat indikt
Ondertussen rol je de Deeg bolletjes uit op een met Bloem bestoven werkblad
Doe op ieder uitgerold bolletje Deeg 1 a 2 eetlepels van het mengsel uit de Skillet
Leg op de saus wat Geraspte Kaas, 1 plakje Salami in stukjes, wat Boeren Beenham en twee schijfjes Groene Peper
Vouw nu het Deeg dicht en rol de randen iets om
Met een vork kan je dit nog wat beter aandrukken en eventueel kan je een vingertop Water gebruiken om het wat meer plakkracht te geven en leg ze op bakpapier zodat ze niet vastplakken
Bestrijk de bovenkant van de Mini Calzone’s nog even in met de overgebleven saus
Leg nu de Mini Calzone’s in de Oven of de Barbeque voor ongeveer 20 minuten
Let op dat de Korst van de Calzone’s niet te hard wordt!
Snack Smakelijk!