Ga naar de inhoud

Lamsrack met Champignons

Lamsrack met Champignons
Wat een super gerecht met malse Lamsracks afgemaakt met Knoflook Champignons en de Worteltjes van Hak.

Benodigdheden:
1 Lamsrack a 350 gram
175 gram Champignons
4 teentjes Knoflook
2 eetlepels Peterselie
2 eetlepels Citroensap (of Limoensap)
Zwarte Peper
Zeezout

Voorbereiding:
Maak de Champignons schoon en snijd in stukken (grote in 4-en, kleine in 2-en)
Pel de Knoflook en hak deze fijn
Meng de Champignons met 1 eetlepel Peterselie, wat Olijfolie en de Knoflook
Dep het Lamsrack droog
Doe het Citroensap in een schaaltje en meng dit met Zwarte Peper en Zeezout naar smaak

Bereiding:
Steek de Barbeque aan tot 180 graden met directe en indirecte hitte (gebruik een Platesetter)
Leg het Lamsrack op de indirecte zone en meet regelmatig de Kerntemperatuur
Zet een Skillet op de directe zone en verhit hierin wat Olijfolie (Let op: dit kan wel ff spetteren)
Doe de Champignons in de Skillet en bak het geheel even aan, zorg dat het niet te hard gaat (haal het anders weer even van het vuur zodat het niet verbrand)
Als het Lamsrack een Kerntemperatuur van 53 Graden heeft haal je hem van de Barbeque en zet je hem afgedekt onder Aluminiumfolie voor 5 a 10 minuten weg
Nu voeg je het schaaltje met het Citroensap toe aan de Champignons en laat het even rustig sudderen, schep het wel regelmatig om zodat het niet aanbakt
Haal ze na 5 a 10 minuten van het vuur en leg in een schaaltje
Snijd het Lamsrack in mooie stukken, leg op een bord en garneer het met de Knoflook Champignons
Lekker een Worteltje erbij en smullen maar

Eet Smakelijk!