Ga naar de inhoud

Lamskotelet met Avocado

Een lekkere Lamskotelet met een frisse Avocado Guacamole. Je hebt altijd trek in meer…..

Benodigdheden:
400 gram Lamskoteletten
2 theelepels Rozemarijn
2 theelepels Tijm
3 a 4 eetlepels Olijfolie
1 Avocado
1/2 (Rode) Ui
1/2 Citroen
2 teentjes Knoflook

Voorbereiding:
Doe de Rozemarijn en de Tijm in een schaaltje en voeg de Olijfolie toe
Meng dit goed door
Dep de Lamskoteletjes goed droog met Keukenpapier
Smeer de Lamskoteletjes rijkelijk in met het mengsel
Doe nu de Lamskoteletjes in een Kookzak en vacumeer deze
Halveer de Avocado en haal de pit eruit
Schep het vruchtvlees uit de schil en sijd het in grove stukken
Pel de Ui en snipper deze in kleine stukjes
Pel de Knoflook en hak deze ook in fijne stukjes
Halveer de Citroen (rol hem eerst even met je handpalm over het aanrecht, dan krijg je meer sap)
Doe alles in een schaaltje en prak het met een vork redelijk fijn en knijp dan de halve Citroen uit
Meng het nogmaals en zet het even in de IJskast

Bereiding:
Breng het water in de Sous-Vide bak op een temperatuur van 54 Graden Celsius
Als deze op temperatuur is dan doe je de gevulde Kookzakken in de Sous-Vide bak en stel je de tijd in op 30 a 35 Minuten
Ondertussen steek je de Barbeque aan met directe hitte op ongeveer 220 Graden
Als de Lamskoteletjes in de Sous-Vide bak klaar zijn haal je het uit de Kookzakken en leg je ze op het gietijzeren rooster op de Barbecue
Ongeveer 2 a 3 Minuten per kant is genoeg om een mooie gril streep te krijgen
Serveer de Lamskoteletjes rijkelijk met de Avocado Guacamole