Ga naar de inhoud

Kweepeer gestoofd

Kweepeer gestoofd
Een lekker (zoet) bijgerecht dat je eigenlijk overal bij kan gebruiken. Jammer dat Kweeperen niet het hele jaar verkrijgbaar zijn. De saus die je hiermee kan maken is heerlijk bij een stukje Kip of Eend

Benodigdheden:
1 Kweeperen
400 milliliter Sinaasappelsap
20 gram Suiker maar dit is optioneel!
1/2 Kaneelstokje
2 stukken Sinaasappel Schil zonder wit
2 stukken Citroen Schil zonder wit
1,5 Sternanijs

Voorbereiding:
Schil de Kweeperen en snijd in achten, verwijder het klokhuis
Schil de Sinaasappelschil en de Citroenschil met een dunsnijder
Doe alle ingrediënten, behalve de Kweeperen, in een Pan of Skillet

Bereiding:
Zet de Pan of Skillet op het vuur en verhit dit tot de Suiker volledig is opgelost als je dit gebruikt
Voeg nu de Kweeperen toe en als het niet volledig onder het Sap staat dan voeg je wat water toe
laat het zachtjes koken totdat je met een vork makkelijk een stukje Kweepeer kan halveren
Haal alles van het vuur en garneer het op een mooi bord

Suggestie:
Als je de Kweeperen uit de Pan of Skillet hebt gehaald verwijder je ook de Steranijs, Schillen en Kaneelstokje
Verhit het vocht opnieuw en maak hem wat dikker met Maizena, dan houd je een heerlijke Sinaasappel Saus over

Eet Smakelijk!