Ga naar de inhoud

Ku Lo Yuk

Een lekker fris Chinees gerecht met veel Groenten en sappige Varkenshaas, serveer met Rijst of Mie en je hebt een heerlijke maaltijd

Benodigdheden:
450 gram Varkenshaas
1 eetlepel Sojasaus
1 theelepel Gember Poeder
2 Eidooiers
1 eetlepel Sesamolie
2 theelepels Maizena
Olijfolie
1 Rode Peper
1 Ui
1 Groene Paprika
2/3 Komkommer
150 milliliter Tomatenketchup
20 milliliter Azijn
100 milliliter Kippen Bouillon
1 Blikje Ananasstukjes

Voorbereiding:
Snijd de Varkenshaas in blokjes
Doe de Sojasaus, Gember Poeder, Eidooiers, 1/2 eetlepel Sesamolie en een theelepel Maizena in een kom
Meng dit goed door elkaar en marineer hierin de Varkenshaas blokjes voor 15 tot 30 minuten
Pel en snijd de Ui in smalle partjes
Was de Paprika en snijd deze in reepjes
Was de Komkommer en snijd in halve plakjes
Was de Rode Peper en hak deze fijn (eventueel de zaadlijsten verwijderen als je niet van pittig houd)

Bereiding:
Steek de Barbeque aan tot 180 graden directe hitte, plaats ook gelijk een Skillet
Doe wat Olijfolie in de Skillet en bak de Varkenshaas blokjes goudbruin, laat het daarna uitlekken op Keukenpapier
Doe nu 2 eetlepels Olijfolie in de Skillet en roerbak de Ui, Paprika, Rode Peper en Komkommer voor 3 a 5 minuten
Voeg de overige Sesamolie, Ketchup, Azijn en Kippen Bouillon toe
Kook het geheel wat in
Los nu de Maizena op met wat Water en bind de saus
Schep nu de Ananas blokjes, wat Ananas Sap en de Varkenshaas blokjes in de Saus
Als de saus wat te dik wordt of te droog in de Skillet dan voeg je nog wat Kippen Bouillon toe

Eet Smakelijk!