Ga naar de inhoud

Korean Beef met Groenten

Korean Beef met Groenten
Vandaag eens een mooi en snel gerecht van de Plancha. Door gebruik van Kogel Biefstuk blijft het heerlijk mals en de Groenten in de Korean Barbeque saus maakt het tot een mooie maaltijd

Benodigdheden:
400 a 500 gram Kogel Biefstuk
175 a 200 gram Champignons
1/3 Courgette
1/3 Prei
1 Rode Paprika
1/2 Paksoi
2 Rode Uien (niet te groot)
4 kleine Rode Pepers (ik heb ze uit eigen kweek)
Zwarte Peper
Zeezout
Olijfolie
Go-Tan Korean Barbeque saus

Voorbereiding:
Pel de Uien en Snijd in plakjes daarna in vieren
Was de Prei en de Rode Peper en snijd in ringen
Was de Courgette, snijd in plakjes en daarna door de helft
Was de Paprika en de Paksoi en snijd in reepjes
Maak de Champignons schoon en snijd deze in kwarten, zijn ze heel groot dan in zessen
Snijd de Kogel Biefstuk in blokjes van ongeveer 2 centimeter

Bereiding:
Steek de Forge Adour Plancha aan met 1 zone op 200 Graden en de tweede zone op 125 Graden
Doe op beide zones wat Olijfolie en laat dit warm worden
Bak eerst de Ui en Knoflook even aan op de warmste zone en daarna doe je de gesneden Groenten (behalve de Champignons en Rode Peper) toe
Schep dit regelmatig om en indien nodig voeg je nog wat Olijfolie toe
Leg nu de Champignons en Rode Peper op de zone van 125 Graden en schep regelmatig om
Als de Champignons beginnen te kleuren dan schep je ze naar de Groenten en schep weer goed door
Worden de Champignons wat bruiner dan verplaats je alles naar de koele zone en bak je de Kogelbiefstuk op de hete zone even goed aan
Naarmate de Kogel Biefstuk bruiner wordt dan voeg je de Groenten weer toe aan de Kogel Biefstuk op de hete zone
Meng alles goed door en voeg dan de Go-Tan Korean Barbeque saus toe en schep weer goed om
Laat dit 5 a 10 minuten goed sudderen en haal het dan van de Forge Adour Plancha
Schep Rijst op het bord en doe daar lekker veel Groenten en Vlees op

Suggestie:
Maak een lekkere rijst hierbij en Atjar Tampoer

Eet Smakelijk!