Ga naar de inhoud

Kippie Masala

Typisch indiaas gerecht met een pittige bite. Door het rustig garen blijft de Kip heerlijk mals.

Benodigdheden:
400 gram Kippendij Filet
300 gram Rijst

voor de Marinade:
200 gram Yoghurt
2 eetlepels Citroensap
3 teentjes Knoflook
1 eetlepel Gember
2 theelepels Zout
2 theelepels Komijnpoeder
2 theelepels Garam Masala
2 theelepels Paprikapoeder

Voor de Saus:
4 eetlepels Olijfolie
1 grote Ui
3 teentjes Knoflook
2 theelepels Gember
2 theelepels Komijnpoeder
2 theelepels Kerrie
2 theelepels Koriander
2 theelepels Paprikapoeder
1 theelepel Chilipoeder
2 theelepels Garam Masala
70 gram Tomatenpuree (uit blik)
400 gram Tomatenblokjes (uit blik)
250 ml Water
200 ml Kookroom of Slagroom
Maizena indien nodig

Voorbereiding:
Maak de Marinade met alle ingredienten
Snijd de Kippendij Filet in grove stukken
Doe de Kippendij Filet in de Marinade, roer goed om en zet het voor minimaal 3 uur afgedekt in de koelkast
Snijd de Ui en de Knoflook in snippers

Bereiding:
Steek de Barbeque aan met directe hitte tot 200 Graden
Zet de Dutch-Oven ook vast op het rooster zodat deze warm kan worden
Haal de Kippendij Filet uit de koelkast en rijg ze aan de pennen
Leg de Kippendij Filet op het rooster en keer regelmatig
Kook ondertussen de Rijst volgens voorschrift
Doe de Olijfolie in de Dutch-Oven en fruit de Ui en de Knoflook lichtjes, niet bruin!
Voeg hierna alle Kruiden voor de Saus toe totdat het lekker gaat ruiken (30-60 seconden)
Doe hierna de Tomatenblokjes en Tomatenpuree in de Dutch-Oven en laat even doorkoken
Vergeet niet om de Kippendijen regelmatig te keren!
Doe nu het Water in de Dutch-Oven en laat dit ook even pruttelen
Hierna voeg je de Kookroom of de Slagroom toe en laat het doorkoken tot de gewenste dikte
Wordt het niet dik genoeg dan gebruik je wat Maizena om dit wat dikker te maken
Als laatste haal je de Kippendij Filet van de Spiesjes en doe je ze in de Dutch-Oven
Laat alles nog even lekker in de Dutch Oven Pruttelen

Eet Smakelijk!