Benodigdheden:
400 gram Kipfilet
4 stengels Paksoi
2/3 Courgette
1/2 Prei
2 Kleine Rode Uien
4 teentjes Knoflook
2 eetlepels Olijfolie
3 Rode Snack Paprika
200 gram Champignons
70 gram Gele Curry pasta
300 milliliter Kokosmelk
1 eetlepel Citroensap
1 Rode Peper
Santa Maria Chili Explosion of andere kruiden naar smaak
Basmati Rijst
Voorbereiding:
Snijd de Kipfilet in blokjes en kruid ze met je favoriete kruiden (ik gebruik Santa Maria Chili Explosion)
Snijd de Paksoi in stukken haaks van ongeveer 0,5 centimeter, gebruik wel de hele Paksoi!
Snijd de Snack Paprika’s in ringen en de Champignons in plakjes
Snijd de Ui in langwerpige reepjes en hak de teentjes Knoflook fijn
Snijd de Courgette in plakjes en dan door tweeën
Bereiding:
Steek de Barbeque aan tot 170 graden met directe hitte
Laat gelijk de Wok of grote Skillet mee opwarmen
Doe de Olijfolie in de Wok of Skillet en bak eerst de blokjes Kipfilet gaar maar ook weer niet te…..
Haal de Kipfilet uit de Wok of Skillet en bak nu de Ui en de Knoflook even aan
Voeg de Currypasta toe en laat het heel even meebakken
Doe nu Citroensap bij de Ui-Curry pasta, roer goed door en voeg dan de Groenten toe
Ondertussen kan je de Basmati Rijst koken volgens voorschrift
Laat het even lekker pruttelen en blus het af met de Kokosmelk
Schep het weer goed door en laat het 10 a 15 minuten pruttelen
Als laatste schep je nu de Kipfilet bij het Groentemengsel en laat je het indikken tot de Curry de gewenste dikte heeft.
Blijft de Curry te dik dan voeg je wat Kokosmelk of Kookroom toe
Eet smakelijk!