Ga naar de inhoud

Kip Sinaasappel Limoen

Kip Sinaasappel Limoen
Een lekker mals stukje Kipfilet met wat zure smaak en sappige Bloedsinaasappel. Simpel te maken en met 20 minuutjes klaar in de oven

Benodigdheden:
1 Kipfilet
1 Bloedsinaasappel
1 Limoen
Limoensap
Tijm (naar smaak)
Olijfolie
scheutje Honing
Basilicum (naar smaak)

Voorbereiding:
Maak van Bakpapier wat schuitjes en knoop de uiteinden vast met wat slagerstouw
Snijd de Bloedsinaasappel en Limoen in plakjes van 0,5 centimeter
Meng in een schaaltje wat Olijfolie, Honing en Limoensap
Dep de Kipfilet droog en snijd in drie even grote stukken
Geef in de bovenkant een aantal keepjes
Leg in ieder schuitje een plakje Boedsinaasappel en Limoen
Doe hier een klein beetje Tijm overheen naar smaak
Hierop leg je de Kipfilet en besmeer je het met het Oliemengsel
Daarop doe je dan naar smaak wat Basilicum

Bereiding:
Verwarm de Oven voor op 200 Graden
Leg de schuitjes op het rooster en bak het voor ongeveer 15 minuten of totdat de Kipfilet een temperatuur heeft van 72 Graden

Suggestie:
Lekker met wat gevulde Champignons en Stoofpeertjes

Eet Smakelijk!