Ga naar de inhoud

Kip Piri Piri van Spit

Een lekkere malse Kip met de Portugese kruiden gaat er altijd wel in. Door de lage temperatuur blijft de Kip heerlijk mals.

Benodigdheden:
1 Kip ongeveer een kilo
1 Rode Ui
1/3 Lumoyo Paprika (je kan ook een Rode Paprika gebruiken)
Piri-Piri Kruidenmix ( de kruidenbaron)

Voorbereiding:
Snijd de Lumoyo Paprika in afwisselend blokjes en reepjes
Pel de Rode Ui en snijd hem in plakjes en maak er dan kwarten van
Vul de Kip met de Lumoyo Paprika en de Rode Ui
Bind de Kip hierna dicht met Vleestouw zodat de vulling er niet uit komt
Bestrooi de Kip rijkelijk met de Piri Piri kruiden

Bereiding:
Steek de Barbeque aan met directe hitte tot 170 Graden
De Kip op temperatuur krijgen duurt tussen de 40 en 50 minuten!
De temperatuur van de Kip houd ik tussen de 72 en 78 Graden