Ga naar de inhoud

Kip Pecorino

Een heerlijk sappig Kipfiletje in een romige Tomatensaus. Serveer deze met Witte Rijst en je hebt een heerlijke maaltijd!

Benodigdheden:
400 a 500 gram Kipfilet
vers gemalen Peper
Zeezout naar smaak
klontje Roomboter
2 a 3 teentjes Knoflook
3/4 Rode Ui
2 blikjes Gepelde Tomaten
200 gram Mozzarella
100 gram Pecorino
10 blaadjes Basilicum
1 theelepel Oregano

Voorbereiding:
Pel de Knoflook en Rode Ui en snijd deze in kleine stukjes
Scheur de Basilicum blaadjes in wat grove stukken
Rasp de Pecorino fijn

Bereiding:
Steek de Barbecue aan met directe hitte op ongeveer 180 graden
Zet de Forge Adour Plancha aan op 250 graden en laat deze opwarmen
Zet een gietijzeren Wok of Braadslee op de BBQ en laat deze opwarmen
Fruit nu zachtjes de Sjalot en Knoflook
Hierna doe je het blik Gepelde Tomaten er bij en roer het rustig door
Maak het op smaak en Zeezout, Oregano en gemalen Peper
Doe nu de gescheurde Basilicum blaadjes er bij en laat het sudderen zodat het een mooie dikke saus wordt
Smelt het klontje Roomboter op de Forge Adour Plancha en laat dit smelten
Bestrooi de Kipfilets met Peper en Zout en bak ze snel bruin aan beide kanten
Bouw de BBQ om naar indirecte hitte op een temperatuur van 180 a 200 Graden
Doe de Kipfilets in een Ovenschaal en schenk de gemaakte Tomatensaus over de Kipfilets
Leg de Mozzarella op de Kipfilets en strooi hierna de Pecorino over het geheel
Na ongeveer 20 Minuten is de Kip Pecorino klaar

Eet Smakelijk!