Benodigdheden:
400 gram Kipfilet
1 (grote) stronk Paksoi
1 Courgette
1 grote Ui (of twee kleine rode Uien)
4 teentjes Knoflook
2 eetlepels Olijfolie
1 Rode Punt Paprika
200 gram Champignons
70 gram Gele Curry pasta
1 eetlepel Citroensap
1 Rode Peper
Santa Maria Chili Explosion of andere kruiden naar smaak
Basmati Rijst
Voorbereiding:
Snijd de Kipfilet in blokjes en kruid ze met je favoriete kruiden (ik gebruik Santa Maria Chili Explosion)
Snijd de Paksoi in stukken haaks van ongeveer 0,5 centimeter, gebruik wel de hele Paksoi!
Snijd de Punt Paprika en de Champignons in plakjes
Was ze en laat de Paksoi uitlekken
Snipper de Ui(en) en hak de teentjes Knoflook fijn
Rasp de Courgette of gebruik een Spirella om mooie slierten te krijgen
Bereiding:
Steek de Barbeque aan tot 170 graden met directe hitte
Laat gelijk de Wok of grote Skillet mee opwarmen
Doe de Olijfolie in de Wok of Skillet en bak eerst de blokjes Kipfilet gaar maar ook weer niet te…..
Haal de Kipfilet uit de Wok of Skillet en bak nu de Ui(en) en de Knoflook even aan
Voeg de Currypasta toe en laat het heel even meebakken
Doe nu 1 kopje Water en het Citroensap bij de Ui-Curry pasta
Ondertussen kan je de Basmati Rijst koken volgens voorschrift
Laat het even lekker pruttelen en doe dan de Paksoi en de Courgette in de Wok
Voeg nu net zoveel water toe als nodig is om de groenten tot de helft in de Curry staat
Nu laat je het indikken tot de Curry de gewenste dikte heeft.
Serveer het geheel en eet smakelijk!