Benodigdheden:
350 a 400 gram Kipfilet
1 grote Groene Paprika (of 2 kleintjes)
1/2 eetlepel Komijnzaad
10 blaadjes Munt
125 gram Griekse Yoghurt
1 eetlepel Kerriepoeder
Zeezout
Zwarte Peper
Voorbereiding:
Was de Groene Paprika en snijd deze in blokjes
Snijd de Kipfilet in blokjes
Spoel de blaadjes Munt af en schud goed droog en snijd het fijn
Meng de Griekse Yoghurt, Kerriepoeder, Komijnzaad, Munt en Zeezout en Zwarte Peper, naar smaak, in een schaal
Doe de Kipfilet en de Groene Paprika in de marinade en meng het goed door
Laat dit 30 tot 45 minuten marineren in de Koelkast
Hierna rijg je om en om een stukje Paprika en Kipfilet op de Spies
Bereiding:
Steek de Barbeque aan met directe hitte tot 180 graden
Haal ondertussen de Kip Kerrie Spiesen uit de Koelkast en laat op kamertemperatuur komen
Leg de Spiesen op de Barbeque, draai het regelmatig om tot een kerntemperatuur van 72 graden
Suggestie:
Maak als saus voor de Spies deze pittige Ketchup Saus
Eet Smakelijk!