Ga naar de inhoud

Kip in Spinazie Room

Kip in Spinazie Room
Een lekker filetje met een heerlijke saus die je in no-time op tafel zet. Je kan de Groenten natuurlijk afwisselen met iets anders maar voor mij was deze toppie!

Benodigdheden:
1 Kipfilet
200 gram Spinazie
200 gram Champignons
50 tot 100 milliliter Kookroom
1/2 Citroen
1 Gele Paprika
3 Trostomaatjes
Arachideolie
Olijfolie
Zeezout naar smaak
Zwarte Peper naar smaak

Voorbereiding:
Was de Spinazie en laat goed uitlekken
Maak de Champignons schoon en snijd in kwarten
Snijd de Citroen door de helft (je gebruikt alleen het sap)
Was de Trostomaatjes en besprenkel ze met wat Olijfolie
Bestrooi de Kipfilet met Zeezout en royaal met Zwarte Peper

Bereiding:
Steek de Barbeque aan tot 180 graden en plaats alvast een Skillet
Leg de Kipfilet op het rooster en gaar deze tot 72 graden kerntemperatuur
Leg de Trostomaatjes op een Gietijzeren schaaltje op het rooster
Doe wat Arachideolie in de Skillet en back de Champignons en de Gele Paprika rondom wat bruin
Voeg daarna de Kookroom toe (hoeveelheid Kookroom naar smaak en gewenste dikte)
Laat het even pruttelen en voeg daarna stapsgewijs de Spinazie toe en laat deze wat slinken
Haal alles van het vuur en leg als eerste de Spinazie-Champignon Saus op het bord
Hierna de Kipfilet en de Trostomaatjes en aanvallen maar!

Eet Smakelijk!