Ga naar de inhoud

Kip Caprese

Een pittig en romige kipschotel in traybake op de Barbeque. Oh wat is dat lekker en je blijft dooreten

Benodigdheden:
2 Uien
3 teentjes Knoflook
600 gram gemende Tomaten (Cherry, Tros, Pruim)
4 eetlepels Olijfolie
400 gram Kipfilet
Zout
Peper
Paprikapoeder
1/4 Prei
1/4 Courgette
5 grote Champignons
250 ml Water
1 blikje Tomatenpuree
100 gram Mozzarella
200 gram Geraspte Kaas
2 eetlepels Basilicum
100 gram Italiaanse Salami
150 gram Fettuccine

Voorbereiding:
Pel en snipper de Uien en Knoflook
Was de Tomaten en snijd ze in wat wisselende stukken
Snijd het eventuele vet van de Kipfilets er af
Doe Peper, Zout en Paprikapoeder op de Kipfilets naar smaak
Snijd de Mozzarella in plakken (tenzij je Mozzarella blokjes
gebruikt)
Was het Basilicum en hak het fijn, meng 1 eetlepel Basilicum
door de gesneden Tomaten
Snijd de Prei, Courgette en Champignons in plakjes

Bereiding:
Steek de Barbeque aan tot 170 a 180 Graden en zet alvast de
Braadslede er op zodat deze opwarmt
Doe twee eetlepels Olijfolie in de Braadslede
Bak de Kipfilets ongeveer 5 minuten per zijde en haal ze er
daarna uit
Doe nu de overige twee eetlepels Olijfolie in de Braadslede en
fruit de Uien en de Knoflook glazig
Breng het op smaak met Peper, Zout, en Paprikapoeder
Roer nu de Tomatenpuree er doorheen en blus het geheel af met
ongeveer 250 mililiter Water
Breng het aan de kook en laat dit 15 minuten doorkoken
Ondertussen bak je de Italiaanse Salami in een droge koekenpan
en bak je de gesneden Groenten even lichtjes aan
Doe nu de Tomaten en de gesneden Groenten in de Braadslede en
schep het een beetje om dan leg je de Kipfilets daar bovenop
Verdeel de gebakken Salami, Geraspte Kaas en Mozzarella er
overheen en bak het voor ongeveer 20 minuten
Kook ondertussen de Fettuccine gaar volgens voorschrift
Als het gerecht in de Braadslede klaar is dan je de tweede
lepel Basilicum over het gerecht