Benodigdheden:
400 a 500 gram Kalfssukade
50 gram Koksgoud (boter)
wat Olijfolie
Italiaanse Kruidenmix (de Kruidenbaron)
3/4 Prei
1 kleine Rode Paprika
50 gram Chinese Kool
150 gram Champignons
1 Ui
1 grote Wortel
1 Rode Peper
1 Steranijs
6 gram Geraspte Gember
1 potje Kersen
100 ml Rode Wijn
1 liter Runderbouillon
300 gram Aardappelen
250 a 300 gram Knolselderij
30 tot 50 ml Kookroom
wat Nootmuskaat
eventueel Maizena
Voorbereiding:
Snijd de Kalfssukade in plakken van ongeveer 1 a 1 1/2 centimeter dik
Bestrooi de Kalfssukade met de Italiaanse Kruidenmix en duw het er goed in
Snijd de Champignons in kwarten, de Chinese Kool en Prei in strookjes en de Wortel en Rode Paprika en de Rode Peper in plakjes, verwijder eventueel de zaadlijsten van de Rode Peper
Snipper de Ui en rasp de Gember
Schil de Aardappels en de Knolselderij en snijd het in grove stukken
Bereiding:
Zet de Dutch-Oven op de Barbeque op 180 Graden, of op het gasfornuis
Doe de Boter en wat Olijfolie in de Dutch-Oven en laat het goed smelten
Bak hierna de Kalfssukade aan beide zijden bruin en haal het weer uit de Dutch-Oven
Doe nu de Rode Wijn in de Dutch-Oven en zorg dat alle bakresten worden opgenomen
Voeg dan de Runderbouillon toe en laat het wat inkoken
Hierna voeg je de gesneden Groenten en de Gember in de pan en zet het vuur wat lager, op de Barbeque verlaag je de temperatuur tot 140 Graden
De kalfssukade kan je nu ook weer in de Dutch-Oven doen en lekker laten pruttelen, minimaal 3 uur
Na 1 uur voeg je de halve pot Kersen met wat sap toe en laat je lekker mee sudderen
Als de Kalfssukade lekker gaar is doe je de Aardappelen en de Knolselderij in een pan en kook je deze voor 5 a 6 minuten, hierna giet je het geheel af
Doe de Aardappelen, Knolselderij en Kookroom in een blender en maal het tot je een mooie gladde puree hebt.
Haal de Kalfssukade uit de Pan en zeef het vocht, de Groenten gebruik je weer bij je gerecht
Doe het vocht weer in de Dutch-Oven, voeg de overige Kersen toe en laat het koken
Met wat maizena kan je dit tot een mooie dikke Saus maken
Leg het vlees op het bord en doe de Groenten, Aardappel-
Knolsederij en de Kersen saus erbij en smullen maar!