Ga naar de inhoud

Kabeljauw Chili Citroen

Kabeljauw Chili Citroen
Een mooi gerecht van Kabeljauw met Chili Olie en vlokken en Citroen. In een handomdraai zet je dit heerlijke gerecht op tafel

Benodigdheden:
2 Kabeljauw Lions
1 Citroen
5 middelgrote Champignons
1/2 Prei
1/4 Komkommer
4 plakken Aubergine
1 Rode Ui
1/2 Rode Punt Paprika
Chili Olie naar smaak
Kikkoman Teriyaki Glaze
Boter om in te bakken
Zeezout naar smaak
vers gemalen Witte Peper naar smaak

Voorbereiding:
Was de Rode Puntpaprika en Prei en snijd in ringen
Maak de Champignons schoon en snijd in plakjes
Snijd de plakken Aubergine in blokjes van 2 x 2 centimeter
Pel de Rode Ui, snijd in vieren en maak ze los
Was de Komkommer en maak met een Mandoline mooie plakjes
Was de Citroen en snijd 4 plakjes, de rest gebruik je voor het sap
Dep de Kabeljauw Lions droog en bestrijk ze met de Chili Olie

Bereiding:
Doe wat Boter in een Koekenpan op gemiddeld vuur en bak de Rode Ui even glazig, voeg dan de Prei, Rode Puntpaprika en Champignons toe
Roer even goed door, voeg de Aubergine toe en bestrooi het geheel dan met wat Zeezout en de vers gemalen Witte Peper naar smaak
Schep weer goed om en voeg dan de Kikkoman Teriyaki Glaze toe, doe dit voorzichtig, beter 2 keer een beetje dan 1 keer teveel
Laat dit even meebakken en haal daarna alles van het vuur
Vul de Stoompan met wat Water en zet deze op het vuur
Beleg de bodem van de inzet met de Komkommer en leg hier de gebakken Groenten bovenop
De Kabeljauw Lions leg je dan weer op de Groenten en bedruip het geheel met het Citroensap
Hierna leg je de plakjes Citroen op de Kabeljauw Lions
Na ongeveer 10 minuten is alles gaar, de kerntemperatuur van de Kabeljauw moet ongeveer 60 Graden zijn
Haal alles uit de stoompan en garneer op een mooi bord

Eet Smakelijk!