Ga naar de inhoud

Hazenpeper uit Afrika

Hazenpeper uit Afrika
Van de Kookplaat of de Barbeque, deze Hazenbout is gemaakt op basis van krachtig Afrikaanse inspiratie. Lekker met een bord Rijst en Atjar Tjampoer voor de frisheid

Dit gerecht kan je natuurlijk maken op de Barbeque maar ook in een Hapjespan op de kookplaat!, Ik heb dit keer voor de Kookplaat gekozen

Benodigdheden:
4 Hazenbouten
1 Ui
2 teentjes Knoflook
2 stengels Bleekselderij
50 gram Boter
200 gram Spekreepjes of blokjes
250 milliliter Rode Wijn
1 Yesil Biber
1 theelepel Komijn
1 theelepel Garam Masala
1 Rode Paprika
Zwarte Peper
Zeezout
eventueel wat Champignon Bouillon

Voorbereiding:
Dep de Hazenbouten droog en bestrooi ze met Zwarte Peper en Zeezout
Pel de Ui en Knoflook en snipper deze fijn
Was de Bleekselderij en Paprika en snijd deze in stukjes
Was de Yesil Biber en snijd deze in ringen

Bereiding:

Steek de Barbeque aan tot 180 Graden en zet alvast een Skillet op het vuur zodat deze opwarmt
Smelt de Boter in de Skillet en bak Spekreepjes of blokjes ongeveer 3 minuten, haal ze hierna uit de Skillet
Bak nu de Hazenbouten om en om bruin en haal ze uit de Skillet
Fruit nu de Ui en Bleekselderij in het bakvet voor ongeveer 5 minuten
Hierna voeg je de Rode Wijn toe en breng deze aan de kook
Voeg dan de Yesil Biber, Paprika, Garam Masala, Komijn, Knoflook en de Spekreepjes weer toe
Roer het goed om en leg dan de Hazenbouten weer in de Skillet, dek deze deels af met wat Aluminium folie
Breng de temperatuur terug tot 140 Graden, gaat het nog steeds te hard dan kan je een Platesetter gebruiken onder de Skillet
Draai af en toe de Hazenbouten even om
Komt je gerecht droog te staan dan kan je wat Champignon Bouillon toevoegen
Na 2,5 a 3 uur zijn je Hazenbouten helemaal gaar en kan je de Skillet van de Barbeque afhalen
Garneer het mooi op een bord en eet het met een Rijst naar keuze en een Frisse Atjar

Eet Smakelijk!