Ga naar de inhoud

Griekse Kofta

Lekker Grieks eten, wie wil dit nou niet. Gerecht is simpel te maken en staat binnen 1 uur op tafel

Benodigdheden:
400 gram Tomatenblokjes
500 gram Rundergehakt
2 Paprika’s (Geel en Rood)
2 teentjes Knoflook
2 Sjalotten
3/4 Courgette
1 Rode Peper
1 Ei
4 eetlepels Paneermeel
2 theelepels Komijnzaad
2 theelepels Paprikapoeder
2 theelepels Oregano
1 theelepel Kaneel
1 theelepel Cayenne Peper
1/2 theelepel Nootmuskaat
Peterselie
Zeezout naar smaak
Zwarte Peper naar smaak
Olijfolie
Maizena om de saus eventueel wat dikker te maken

Voorbereiding:
Pel en hak de Knoflook zeer fijn
Was de Rode Peper en snijd hem in ringen (verwijder eventueel de zaadlijsten)
Snipper de Sjalot, snijd de Courgette in halve manen en de Paprika in blokjes
Meng het Rundergehakt met het Ei, Paneermeel, Nootmuskaat, 1 Knoflook, 1 theelepel Komijnzaad, 1 theelepel Oregano, 1theelepel Paprikapoeder en Zeezout en Peper
Draai van het mengsel balletjes van 30 tot 40 gram

Bereiding:
Bak de Rundergehakt balletjes in een behoorlijke scheut Olijfolie rondom bruin
Haal ze uit de pan en fruit nu de Sjalot en Knoflook in het vet
Nu doe je de Courgette en Paprikablokjes bij het mengsel en bak je het steeds omscheppend voor 5 tot 8 minuten
Maak het blik met Tomatenblokjes open en giet deze bij het mengsel met 1 theelepel Komijnzaad, 1 theelepel Paprikapoeder, 1 theelepel Oregano, 1 theelepel Cayenne Peper en de Kaneel.
Meng alles goed door elkaar en schep regelmatig even om
Nu voeg je de Rundergehakt balletjes in de pan en voeg eventueel wat water of Bouillon toe als de saus te dik wordt
Laat het geheel nog even rustig 20 tot 25 minuten door pruttelen
Laat de saus nog even indikken gebruik eventueel wat Maizena
Garneer het gerecht met wat Peterselie

Suggestie:
Serveer dit gerecht met Witte Rijst en Tzatziki

Eet Smakelijk!