Ga naar de inhoud

Gestoomde Zalmfilet met Noodles

Gestoomde Zalm met Noodles
Gestoomde Zalm met de juiste Groenten en afgewerkt met de Soba Noodles met Sweet Soy sauce. Wat een aangename verrassing uit een mandje

Benodigdheden:
1 Zalmfilet van 200 a 300 gram
1 Limoen
1/2 Rode Paprika
40 gram Taugé
4 bladeren Paksoi
1/2 Rode Peper (of 1 kleine uit eigen kweek)
2 theelepels Lee Kum Kee Chili Garlic sauce
3 eetlepels Tomasu Sweet Soysauce
150 gram Soba Noodles
Gebakken Uitjes naar smaak

Voorbereiding:
Was de Paprika’s, 2 bladeren Paksoi en Rode Peper en snijd in stukjes
Was de Taugé en Paksoi en laat uitlekken
Pel en snipper de Ui fijn
Gebruik 2 Paksoi bladeren om de bodem van het mandje af te dekken
Was de Limoen, dep hem droog en snijd in vieren
Bestrooi de Zalmfilets met Zwarte Peper en Zeezout en doe er hierna de theelepels Chili Garlic Saus op

Bereiding:
Steek de Barbeque aan tot 180 graden en warm alvast de Wok of een Skillet (in mijn geval een Gietijzeren pannetje) mee op
Bak de Ui even lekker bruin in een Koekenpan zonder vet
Kook ondertussen de Soba Noodles even beetgaar, spoel af en bedruip het met wat Tomasu Sweet Soysauce
Vul de Wok, Skillet of Pannetje met Water zodat het net het stoommandje niet raakt
In de Stoommand plaats je nu eerst wat Paksoi zodat de groenten niet door de mand kunnen vallen (houd ongeveer 1 centimeter vrij van de rand)
Daarop leg je de Soba Noodles en daar weer op de gesneden Groenten
Leg de Zalmfilet boven op de Groenten, doe de deksel op het Stoommandje en laat het garen totdat de Zalmfilet een kerntemperatuur heeft van 52 graden
Als de Zalmfilet op temperatuur is haal je alles uit de Stoommand en besprenkel je het geheel nog even met wat Tomasu Sweet Soysauce
De limoen leg je als extra garnering naast het gerecht zodat iedereen kan kiezen of ze deze gebruiken

Eet Smakelijk!