Benodigdheden:
5 Kipfilets
1 Liter water
100 gr Zeezout
100 gr bruine Basterdsuiker
2 Laurierblaadjes
½ eetlepel gekneusde peper
¼ theelepel Rozemarijn
4 eetlepels Japanse Mayonaise
2 theelepels Bruschetta kruiden con Olive
wat Citroensap naar smaak
Voorbereiding:
Voeg alle ingrediënten uitgezonderd de kipfilet in een pan en breng aan de kook
Laat het 3 a 4 minuten doorkoken en daarna goed afkoelen
Voeg de kipfilet toe aan de pekel, plaats het in de koelkast en laat dit 1 a 2 uur intrekken
Haal daarna de filet uit de pekel, dep het droog en laat het in de koelkast verder drogen.
Bereiding:
Steek de Barbeque aan met indirecte hitte op 107 Graden
Als hij op temperatuur is voeg je ruim 1 a 1½ stuk Appel rookhout toe
Plaats de Platesetter en de Roosters in de Barbeque
Leg de kipfilet op de roosters
Als de kerntemperatuur 63 graden is zet dan de timer op 14 minuten.
Doe de Japanse Mayonaise, Citroensap en Bruschetta mix in een schaaltje en meng het geheel goed door
Daarna is de filet klaar en kan ook koud worden gegeten
Garneer de Kipfilet op een bord en doe er lekker wat van de Mayo op!
Dun stuk kipfilet 1 uur en 10 minuten
Dik stuk kipfilet 1 uur en 40 minuten
Eet Smakelijk!