Ga naar de inhoud

Gebakken Zalm Salade

Nu de zalm eens gebakken met Citroen Peper en dit toegepast op een heerlijk frisse Salade

Benodigdheden:
1 Zalmfilet
2 Champignons
3 Jalapeno’s uit pot
30 gram Geraspte kaas
100 gram Lolo Rosso Sla
1 Tomaat
1/2 Grapefruit (voor het sap)
2 Eieren
Santa Maria Lime Pepper naar smaak
Koksgoud boter om in te bakken

Voorbereiding:
Dep de Zalmfilet droog en bestrooi het met de Santa Maria Lime Pepper
Maak de Champignons schoon en verwijder het steeltje zodat je ze wat kan vullen
Doe de geraspte kaas in het voetje en vul aan met de gesneden Jalapeno Pepers
Was de Lolo Rosso sla en laat het even drogen
Snijd de Grapefruit doormidden zodat je straks het sap er uit kan persen
Kook de twee Eieren halfzacht en laat ze even schrikken

Bereiding:
Steek de Barbeque aan met directe hitte op 190 Graden
Zet een gietijzeren pan of Skillet er al vast op zodat hij opwarmt
Als hij op temperatuur is doe je er wat Koksgoud in en leg de
Zalmfilet in de pan en beweeg de Filet regelmatig zodat hij niet gaat plakken
Leg de Champignons boven het heetste gedeelte van de Barbeque totdat ze mooi van kleur zijn en de Kaas is gesmolten
Ondertussen kan je de Salade op het bord doen en deze besprenkelen met de Grapefruit, ik gebruik ook altijd wat van het vruchtvlees omdat ik dat lekker vindt, maar dat is wel persoonlijk
Pel de Eieren en verdeel ze in kwarten
Als de Zalmfilet en de Champignons klaar zijn dan doe je deze ook op de Salade

Eet smakelijk!