Ga naar de inhoud

Ge-Spetti-Hakt

Wat een apart gerecht, eigenlijk heel simpel te maken en door de toevoeging van alle groenten een heerlijke combinatie

Benodigdheden:
250 gram Rundergehakt
1 Ui
1 Sjalot
3 teentjes Knoflook
1/3 rode Paprika
1/3 groene Paprika
1/3 gele Paprika
1 blik Gepelde Tomaten
Spagetti naar wens
Groene Asperges
300 ml Rode Wijn
200 gram Geraspte Kaas

Voor het kruidenmengsel:
1 theelepel Tijm
1/2 theelepel Rozemarijn
2 theelepels Oregano
3 theelepels Paprikapoeder
Peper en Zout naar smaak toevoegen

Voorbereiding:
Snijd de Paprika, Ui, Sjalot en Knoflook in grove stukken
Doe alle kruiden bij elkaar en meng het met Rundergehakt
Verdeel het Rundergehakt met het kruidenmengsel in twee gelijke delen en vouw het stevig om de Spaghetti heen

Bereiding:
Steek de Barbeque aan met directe hitte tot een temperatuur van 180 – 190 Graden
Laat de Braadslede gelijk mee opwarmen
Doe wat Olijfolie in de Braadslede en bak het Rundergehakt rondom wat bruin
Als het bruin is voeg je de Uien toe en laat ze iets kleuren
Doe hierna de Paprika en Knoflook erbij en roer het regelmatig even om
Als de Paprika ook een beetje gekleurd doe je de Groene Asperges erbij en blus je het af met de Rode Wijn en laat het een tijdje sudderen zodat er wat van de Rode Wijn verdampt is (ongeveer 20 minuten)
Nu voeg je het blik Gepelde Tomaten toe en roer het lekker door en laat het 20 minuten lekker pruttelen
Na de 20 minuten controleer je of het wat dikker is geworden, zo niet dan laat je het nog even pruttelen
Als laatste voeg je de Geraspte Kaas toe aan het gerecht en sluit je de deksel van de Barbeque en laat het 30 minuten bakken.