Benodigdheden:
750 gram Runder Riblappen
4 eetlepels Olijfolie
1 rode Ui
1 Jalapeno Peper
1 Rode Peper
1 Pimientos de Padrón Peper
4 zwarte Olijven
75 gram Wortels
1 stengel Bleekselderij
35 gram Tomatenpuree
200 ml Rode Wijn
2 teentje Knoflook
175 gram Aardappelen
250 ml gepureerde Tomaat
1 blaadje Laurier
500 ml Runderbouillon (maximaal) of gebruik
1 pot Runderfond (Grand Gerard) 240 ml
1 Limoen zeste
Zout en Peper
Voorbereiding:
Snij de rode Ui in niet al te kleine stukjes
Snij de Wortel Brunoise (kleine blokjes)
Plet de Knoflook
Snij de alle Pepers in mooie rondjes (verwijder eventueel de zaadlijst)
Schil de Aardappels en maak vierkante stukjes van ongeveer 2 centimeter
Rasp de Limoen voor de zeste (alleen de groene schil!)
Snij Riblappen in mooie blokjes van 2 x 2 centimeter en bestrooi het met Peper en Zout
Bereiding:
Steek de Barbeque aan tot een directe temperatuur van 180 Graden
Verwarm een Skillet voor en doe er 2 eetlepels Olijfolie in
Bak de Ui, Wortel en de Bleekselderij zacht maar laat het niet bruin worden
Verwarm de Dutch Oven voor en doe er 2 eetlepels Olijfolie in
Bak de Riblappen hierin om en om bruin
Voeg hierna het mengsel van uit de Skillet toe
Doe nu de overige ingrediënten in de Dutch Oven en voeg de
Bouillon of Fond toe zodat het vlees geheel onder staat.
Zorg nu dat de inhoud van de Dutch Oven tegen de kook aan is en controleer regelmatig of het nog onder de Bouillon of Fond zit (eventueel iets bijvullen met Bouillon, Fond, Rode Wijn of wat water)
Controleer na 2 uur of de garing van het vlees naar wens is, laat het eventueel nog wat langer staan een en ander naar eigen inzicht en wens