Ga naar de inhoud

Flammkuchen

Flammkuchen
Een snel deeg voor een heerlijke Flammkuchen die met met iedere topping af kunt maken

Benodigdheden:
4 gram Droge Gist
1/2 theelepel Suiker
1/2 theelepel Zout
300 gram Bloem
3 eetlepels Olijfolie
150 milliliter Lauwwarm Water

Voorbereiding:
Doe de Droge Gist en Suiker in de kommetje en meng door elkaar
Voeg de Bloem, Zout,Olie en het Water in de Menkom van de Keukenmachine
Roer nu het Gist mengsel er doorheen en kneed het tot een glad Deeg
Dek hierna het Deeg af met Huishoudfolie en laat het ongeveer 30 minuten rijzen

Eventuele topping:
1 grote Champignon
3 theelepels Creme Fraiche
4 Cherry Tomaatjes
1 Rode Peper
3 theelepels Bresc Basilicum Pesto

Voor de Knoflook:
6 teentjes knoflook fijn gehakt
2 eetlepels Becel Bakboter

Bereiding:
Steek de Barbeque aam tot 200 Graden indirecte hitte of verwarm de Oven voor op 210 Graden Hetelucht
Verdeel het Deeg in 2 porties en ro eht dun uit tot ongeveer 25 x 30 centimeter
Leg de rechthoek op een met Bakpapier belede Bakplaat
Bak de Flammkuchen in 10 tot 12 minuten af in de Oven of Barbeque

Eet Smakelijk!