Benodigdheden:
1 Kabeljauw haasje
1 kleine Rode UI (anders een halve)
125 milliliter Kookroom
1/2 eetlepel Mosterd
1/2 eetlepel Italiaanse Kruidenmix
1/2 Gele Paprika
1 Yesil Biber (Turkse Groene Peper)
1/2 Courgette
6 Groene Asperges
Zwarte Peper
Zeezout
Olijfolie
Voorbereiding:
Pel en snipper de Rode Ui zeer fijn
Was de Paprika en snijd des in dikke stukken
Was de Yesil Biber en snijd deze in dunne lange stroken
Was de Courgette en snijd deze in dunne plakken met een Kaasschaaf
Was de Asperges en verwijder de houterige onderkanten
Bereiding:
Zet een sauspan op het vuur en bak de Rode Ui even aan zodat ze wat glazig zijn
Voeg hierna de Mosterd en de Italiaanse Kruidenmix toe en roer goed door elkaar
Blus het geheel af met de Kookroom en laat het even indikken
Maak het af met wat Zwarte Peper en Zeezout naar smaak
Zet de Plancha aan op 200 graden
Leg de Groene Asperges en de Gele Paprika op de bakplaat en laat die 8 tot 10 minuten bakken, schep het regelmatig om
Bestrooi het Kabeljauw haasje met wat Zwarte Peper en Zeezout
Doe weer wat Olijfolie op de bakplaat en leg het Kabeljauw haasje er op, keer hem regelmatig om zodat hij niet blijft plakken
Na 5 Minuten leg je de Courgette linten op de bakplaat in de Olijfolie en draai je regelmatig om
Ondertussen verwarm je de Saus
Als alle mooi bruin is dan maak je het bord op met de gebakken Groenten en leg je het Kabeljauw haasje er op
Doe wat van de Saus over het Kabeljauw haasje en de Groenten
Eet Smakelijk!