Ga naar de inhoud

Filet de Canette

Filet de Canette
Supersimpel gerecht van Eend (filet de Canette). Door de geringe dikte van de Filet is het snel klaar. De Sinaasappelsuas geeft een heerlijke smaak af aan de Eend

Benodigdheden:
6 Filet de Canette
2 deciliter Sinaasappelsaus (zie hier)
Zeezout

Voorbereiding:
Laat de Filet de Canette op kamertemperatuur komen
Snijd de vetzijde Kruiselings in, snijd niet te diep anders gaart het vlees te snel
Bestrooi de vetkant met Zeezout en wrijf het er goed in

Bereiding:
Steek de Barbeque aan tot 110 Graden met indirecte hitte
Voeg het Kersen rookhout toe aan het Houtskool en leg de Filet Canette met de vetkant op het Rooster
Na 15 a 20 minuten verwijder je de Filet Canette van het Rooster en stel je de Barbeque in met directe hitte tot 200 Graden
Nu leg je de Filet de Canette met de vetkant op het rooster en gril voor 1 minuut, draai het een halve slag en gril nogmaals voor 1 minuut, dan krijg je een mooie grilstreep
Keer de Filet de Canette om en gril de vleeskant ook nog even totdat hij voor jou de gewenste garing heeft, dit is ongeveer 65 Graden kerntemperatuur

Serveer de Filet de Canette op een bord, snijd hem in plakjes en doe er wat van de Sinaasappel overheen
Erg lekker met een Witlof en Ham uit de oven!

Eet Smakelijk!