Ga naar de inhoud

Fettuccine Zalm met Asperges

Een Zalmfilet met Sesam en eigen gemaakte Fettuccine met een smakelijker Asperge-Tomatensaus

Benodigdheden:
200 gram Zalmfilet zonder huid
225 gram Groene Asperges
Sesamzaadjes
Sesam Olie
Go-Tan TerriYaki Woksaus
1 Rode Ui
2 teentjes Knoflook
130 gram Cherry Tomaatjes
1 blikje Tomatenpuree
2 eetlepel Boter
1 eetlepel Olijfolie
wat Water om eventueel te verdunnen
eventueel Peper en Zout om het op smaak te brengen

Voorbereiding:
hoe je de Fettuccine maakt heb ik hier beschreven
Was de Groene Asperges en de Cherry Tomaatjes
Snijd de onderkant van de Asperges af en het restant snijd je schuin
Halveer de Cherry Tomaatjes
Spoel de Zalmfilet af met water en droog hem met Keukenpapier

Bereiding:
Steek de Barbeque aan tot 180 Graden directe hitte
Zet alvast beide Skillets op het rooster zodat deze kunnen opwarmen
Nu kan je de Fettuccine gaar koken in een pan, ik gebruik hiervoor een losse Inductie Kookplaat
In een kleine Skillet rooster je nu de Sesamzaadjes
Smeer de Zalmfilet in met de Sesam Olie en haal de Zalmfilet door de geroosterde Sesamzaadjes
Doe 1 eetlepel Boter en 1 eetlepel Olijfolie in de grote Skillet
Bak nu de Groene Asperges voor een minuutje of 4 aan
Doe daarna de Ui en het Knoflook in de Skillet en laat ze iets kleuren
Als ze wat gekleurd zijn voeg je de Cherry Tomaatjes en het Tomatenpuree toe
Roer het goed door en voeg een beetje water toe zodat er een mooie dikke saus ontstaat
Niet te veel want straks komt er ook nog wat kookvocht van de Fettuccine bij
In de kleine Skillet doe je 1 eetlepel Boter en bak je de Zalmfilet even om en om tot het wat kleur heeft
Hierna doe je de Go-Tan TerriYaki Woksaus rijkelijk bij de Zalmfilet en keer het regelmatig om zodat het niet blijft kleven
Als de Fettuccine kookt dan haal je wat Kookvocht uit de pan en doe je dit stapsgewijs bij de Asperge-Tomaten Saus totdat je de juiste dikte hebt
Garneer het bord met de Zalmfilet, de Fettuccine en daarover de mooie Asperge-Tomatensaus die je hebt gemaakt.