Ga naar de inhoud

Faux-filet (Ribeye) au Cognac

Faux-filet (Ribeye) au Cognac
Mijn vinger wilde nog niet meewerken dus vandaag dit gerecht gemaakt in de Koekenpasn van Onyx. Wat een super stukje Uruguayaanse Ribeye en in combinatie met de Cognacsaus van Asbach Uralt wil je dit wel elke dag eten!

Benodigdheden:
1 Uruguayaanse Ribeye van 200-250 gram
Zeezout naar smaak
vers gemalen Zwarte Peper naar smaak
2 eetlepels Roomboter
1/2 Ui
2 teentjes Knoflook
1/2 kopje Cognac
1 kopje Runder Bouillon (eventueel wat meer als de Saus te dik wordt)
2 theelepels Dijon Mosterd
1/4 kopje Kookroom (je kan ook Slagroom gebruiken)
1 theelepel Worcestershire Saus

Voorbereiding:
Kruid de Ribeye met het Zeezout en vers gemalen Zwarte Peper naar smaak
Pel en snipper de Ui zeer fijn
Pel en hak de teentjes Knoflook zeer fijn

Bereiding:
Steek de Sizzle brander van de Napoleon aan op vol vermogen (je kan het natuurlijk ook in een Koekenpan maken!)
Plaats een Skillet en smelt de Boter, bak hierin de Ribeye rondom Goudbruin
Haal ze hierna uit de Skillet en zet apart
Voeg nu de Sjelot en de Knoflook in de Skillet en bak deze voor 2 a 3 minuten
Giet dan voorzichtig de Cognac toe en schraap eventueel de bodem schoon, laat het hierna tot de helft inkoken
Nu kan je de Runder Bouillon, Dijon Mosterd en Worcestershire Saus er door roeren en breng het weer aan de kook
Laat het iets inkoken voor ongeveer een minuut of 3
Voeg nu de Kookroom (of Slagroom) toe, roer het goed door en leg daarna de Ribeye weer in de Skillet zodat deze weer opwarmt in de Cognec Saus
Haal alles uit de Skillet en garneer het op een bord met Wat Sperziebonen en Krieltjes uit de Frietpan.

Eet Smakelijk!