Benodigdheden:
200 a 250 gram Diamanthaas
80 gram Rucola Sla
1 Sinaasappel
1 eetlepel Olijfolie
1 Limoen of Citroen
1 Bosuitjes
1 Tomaten
1/4 Komkommer
1 Rode Peper
100 gram Kastanje Champignons
1 kleine Avocado
Zeezout naar smaak
Zwarte Peper naar smaak
Voorbereiding:
Haal de Diamanthaas uit de koeling en laat hem op kamertemperatuur komen
Schil de Sinaasappel en maar er partjes van
Bestrijk de Diamanthaas met Olijfolie, Zeezout en Peper in wrijf dit goed in
Was de Rode Peper en snijd deze in plakjes
Maak de Kastanje Champignons schoon met een borsteltje en snijd deze doormidden of in vieren
Haal het vruchtvlees uit de Avocado
Snijd de Bosuitjes in dunne ringen
Halveer de Limoen of Citroen
Was en snijd de Tomaten in partjes
Snijd de Komkommer in dunne plakjes
Snijd de Citroen doormidden en snijd 1 helft in partjes, de andere helft is voor het sap
Bereiding:
Steek de Barbeque aan tot 200 graden
Verdeel de Mesclun Sla, Tomaat, Komkommer, Rode Peper, Bosuitje, Citroen en de Sinaasappel partjes over het bord
Leg de Diamanthaas op de Barbeque en gril het kort aan alle kanten bruin, ongeveer 1 minuut per kant
Laat hierna de Diamanthaas even rusten en afkoelen
Zet een Skillet op de Barbeque met een beetje Olijfolie en bak de Kastanje Champignons mooi bruin
Snijd hierna de Diamanthaas in dunne plakjes van 0,5 centimeter
Verdeel de Kastanje Champignons en de Diamanthaas over de Mesclun Sla
Knijp hierna de resterende Limoen of Citroen uit over de Diamanthaas en laat het even staan zodat de Diamanthaas iets verder gaart, ongeveer 4 a 5 minuten
Eet Smakelijk!