Benodigdheden:
1 Tonijnmoot van ongeveer 200 gram
1 Lente Ui
1 Rode Peper
1/2 Ui
Koriander blaadjes
1 Citroen voor het sap
Peper en Zout naar smaak
Voorbereiding:
Was de Lente Ui en de Rode Peper, verwijder eventueel de
zaadlijsten en snipper ze fijn
Snipper de Ui fijn
Snijd de Citroen doormidden
Snijd de Tonijnmoot in reepjes van ongeveer 7 mm dikte
Bereiding:
Bestrooi de Tonijn reepjes met Peper en Zout naar smaak
Leg de reepjes Tonijnmoot in een passende schaal
Verdeel de gesneden Ui en Peper over de Tonijn reepjes
Knijp hierna de Citroen uit over de Tonijn
Laat nu de Tonijn Ceviche minimaal een uur marineren in de
Koelkast
Door het zuur zal de Tonijn namelijk gaan garen
Haal een half uurtje voor dat je het gaat eten uit de
Koelkast!