Ga naar de inhoud

Caribbean Tuna

Caribbean Tuna
Een Tonijnsteak met de Caribbean Rub van Jonnie Boer aangevuld met een gevulde Aubergine en Tzatziki voor de frisse smaak

Benodigdheden:
1 Tonijnsteak van 200 gram (ik gebruik Sashimi kwaliteit)
1 Aubergine
Olijfolie
Caribbean Spice (van Jonnie Boer)
2 grote Champignons
1/3 Rode Paprika
2 schijven Rode Kool
1/5 Prei
Geraspte Kaas naar smaak

voor de Tzatziki:
1/3 Komkommer
4 eetlepels Griekse Yoghurt
Dille naar smaak
2 teentjes Knoflook

Voorbereiding:
Maak de Champignons schoon en snijd in blokjes
Was de Prei en snijd in ringen
Was de Paprika en snijd in blokjes
Was en snijd de Rode Kool in strookjes
Was de Aubergine, dep hem droog en snijd hem in de lengte doormidden
Snijd het vruchtvlees van de Aubergine kruiselings in en druppel er Olijfolie en eventueel Zeezout op
Leg de Aubergine met de Vruchtvlees kant op een stuk bakpapier
Dep de Tonijnfilet droog en bestrooi met de Caribbean Rub
Rasp de Komkommer fijn en knijp het meeste vocht er uit
Pel de Knoflook en hak deze zeer fijn
Rits de Dille en doe ze in een schaal samen met de Knoflook, Komkommer en Griekse Yoghurt
Roer goed dor en plaats in de Koelkast

Bereiding:
Steek de Oven aan tot 200 Graden en plaats de Aubergine op het rooster voor ongeveer 30 minuten
Zet een Koekenpan op het vuur en roerbak de Champignons, Paprika, Rode Kool en Prei totdat het goed begint te kleuren
Haal de Koekenpan van het vuur en zet Apart
Als de Aubergine klaar is dan prak je met een vork het vruchtvlees zodat je ruimte krijgt voor de vulling
Nu leg je de vulling in de Aubergine en bestrooi je het met de Geraspte Kaas
Steek de Barbeque met de Sizzle Zone voluit
Na 10 minuten plaats je de Aubergine op bakpapier weer terug in de Oven op een temperatuur van 200 Graden
Nu kan je de Tonijnsteak op de Sizzle Zone bakken voor ongeveer 2 minuten per zijde, draai na 1 minuut even een kwart slag voor een mooie grilruit
Zet de Tonijnsteak even apart anders blijft hij doorgaren
Als de Geraspte Kaas is gesmolten dan haal je de Aubergine uit de oven en leg je op een mooi bord
Leg de Tonijnsteak er bij en een lekkere klodder van de Tzatziki

Eet Smakelijk!