Ga naar de inhoud

Canneloni di zucchine

Een lekkere snack tussendoor of als voorgerecht van je diner. Simpel en snel te maken!

Benodigdheden:
1/3 Courgette
3 plakjes Bacon of Boeren Beenham
4 theelepels Ricotta
1 theelepel Citroensap
Zwarte Peper (gemalen)
Olijfolie

Voorbereiding:
Was de Courgette en maak hem droog met keukenpapier
Snijd met een kaasschaaf 4 dunne plakken van de Courgette
Doe de Ricotta met het Citroensap en de vers gemalen Zwarte Peper in een schaaltje
Meng dit goed door elkaar

Bereiding:
Steek de Plancha of Barbeque aan tot 170 a 180 graden
Smeer de plakjes Courgette in met olie als je het op de Barbeque maakt, op de Plancha kan je gewoon wat Olijfolie doen
Rooster of bak de plakjes Courgette zodat ze wat zacht en lichtbruin worden
Haal ze van de Barbeque of Plancha en laat ze even afkoelen
Snijd de Bacon of Boeren Beenham in stroken ter breedte van ongeveer de plak Courgette
Leg de Bacon of Boeren Beenham op de Courgette
Doe hierna met twee theelepels wat van het Ricotta mengsel op de Bacon of Boeren Beenham tot ongeveer halverwege de plak
Rol hierna de Courgette plak voorzichtig op en steek hem vast met een prikker

Eet Smakelijk!