Ga naar de inhoud

Eendenborst Filet

Een combinatie van Eendenborst filet met een Sinaasappelsap gemaakt met Whiskey. Een heerlijke combinatie

Benodigdheden:
1 Eendenborst filet
1 Sinaasappel
1 dl Sinaasappelsap
2 eetlepels Whiskey
Boter
Maizena

Voorbereiding:
Rasp de schil van de halve Sinaasappel
Maak van de andere helft van de Sinaasappel partjes en halveer deze
Dep de Eendenborst filet droog en snijd de vetkant kruiselings in (niet in het vlees zelf dus!)

Bereiding:
Steek de Barbeque aan tot ongeveer 180 Graden directe hitte
Zet alvast de pan voor de Sinaasappelsaus op de Barbeque zodat deze vast opwarmt
Leg de Eendenborst filet met de vetkant op het rooster en draai deze na 3 minuten een kwart slag
Na weer 3 minuten draai je de Eendenborst filet op de vleeskant voor 3 minuten
Als deze weer om zijn dan draai je de Eendenborst filet nogmaals een kwart slag voor 3 minuten
Hierna pak je de Eendenborst filet in met Aluminiumfolie
Voor de Sinaasappelsaus doe je wat Boter in de pan en laat het even smelten
Hierna voeg je het Sinaasappelsap, Sinaasappelrasp en de Whiskey toe en laat het lekker pruttelen.
Daarna voeg je de Sinaasappelpartjes toe en laat het nog 2 minuten doorkoken
Doe Maizena in een kopje en meng dit met water
Voeg dat toe aan de Sinaasappelsaus totdat deze de gewenste dikte heeft