Ga naar de inhoud

Broodje Pulled Chicken

Een lekker fris broodje met malse Kippendij Filet en Sla met Komkommer. Gebruik lekker wat saus en smullen maar!

Benodigdheden:
1,3 kilo Kippendij Filet
6 eetlepels Piri Piri Kruiden (de Kruidenbaron)
Barbequesaus naar smaak (ik gebruik GreatGoods Memphis)
Gemengde Sla
Komkommer
Pita broodjes
Saus naar keuze, ik heb Remia Knoflooksaus gebruikt

Voorbereiding:
Snijd het overtollige vet van de Kippendij Filet af
Kruid de Kippendij Filet met de Piri Piri royaal kruiden en zet het voor minimaal 1 uur in de Koelkast
Was de Gemengde Sla en Komkommer
Snijd de Komkommer in kleine blokjes

Bereiding:
Steek de Barbeque aan tot 175 graden indirect
Leg de Kippendij Filet op het rooster en laat het garen tot een kerntemperatuur van 72 a 75 graden
Haal de Kippendij Filet van de Barbeque en laat het even afkoelen
Pluk nu de Kippendij Filet met meatclaws of twee vorken
Leg de Pita broodjes nu even in de oven op 200 graden
Meng de Pulled Chicken met de Sla en Komkommer
Hierna doe je er de Pulled Chicken op en de gekozen saus naar smaak

Eet Smakelijk!