Ga naar de inhoud

Broodje Kip Gyros van Spit

Een Broodje Kip Gyros als lunch, dat wil toch iedereen!

Benodigdheden:
600 gram Kippendij Filet
2 rode Paprika’s
1 rode UI
Lollo Rosso Sla
Gyros Kruiden (ik gebruik die van de Kruidenbaron)
Remia Wild Bill Garlic
Broodjes

Voorbereiding:
Snijd de Kippendij filet in mooie blokjes, haal niet al het wet weg!
Doe de Kippendij filet in een schaal of bak en strooi er rijkelijk de Gyros kruiden over
Zet het hierna in de Koelkast zodat het kan intrekken, 3 tot 4 uur is genoeg
Was en snij de rode Paprika in mooie stukjes

Bereiding:
Steek de Barbeque aan met directe hitte op ongeveer 170 Graden
Rijg om en om de Kippendij filet en de rode Paprika op de pennen
Plaats de pennen in het spit en laat ze lekker draaien
Bij een temperatuur van 72 Graden kan je de pennen van het spit halen
Neem een lekker vers broodje en beleg deze met de Lollo Rosso Sla, wat Uienringen en de Kip Gyros
Naar smaak kan je de Wild Bill Garlic saus er over doen