Ga naar de inhoud

Borsjt Soep

Een behoorlijk bewerkelijk recept maar gezien het eindresultaat kan ik het alleen maar aanbevelen!

Benodigdheden:
1 Knolraap
2 Wortels
1/4 Spitskool
3 Rode Bieten
250 gram Aardappelen
500 gram Kipfilet
100 gram Spek
2 liter Kippenbouillon
1,5 Rode Ui
1 teentje Knoflook
Boter
3 Laurierblaadjes
1,5 takje Tijm (of geritste Tijm)
1 Kruidnagel
4 Jeneverbessen
1/2 Steranijs
Zout
Peper
Zure Room
Peterselie

Voorbereiding:
Pel de Uien en snijd ze in stukken
Pel de Knoflook en hak het in fijne stukjes
Schil de Knolraap en Wortelen en snijd ze in wat grovere stukken
Was de Spitskool en snij deze in reepjes
Schil de Rode Bieten en snijd 1,5 Rode Biet in stukken, de overige Rode Biet rasp je fijn en houd je apart
Schil de Aardappelen en snijd deze in grove stukken
Snijd de Kipfilet in blokjes

Bereiding:
Steek de Barbeque aan tot een temperatuur van ongeveer 180 Graden en zet alvast de Dutch-Oven op het rooster zodat deze mee opwarmt
Als hij op temperatuur is doe je een klont boter in de Dutch-Oven en fruit je de Uien
Daarna doe je de Knolraap, Wortelen, Knoflook en Spitskool erbij en laat je het even stoven
Na een minuut of 5 voeg je de Geraspte Rode Bieten en Ui toe aan de Groenten
Voeg nu de aardappelen toe en giet dan de Bouillon in de Dutch-Oven
Nu doe je de Kruiden bij de Borsjt Soep en roer het even lekker door
Na een minuutje of 10 voeg je de Kipfilet en de reepjes Spek bij de soep
Het geheel laat je anderhalf uur lekker pruttelen en proef je regelmatig of de Soep op smaak is
Zo nodig doe je er gemalen Grof Zeezout en/of vers gemalen Zwarte Peper bij
Als de smaak en dikte naar wens is dan verdeel je de soep in de Soepkommen
Leg je op ieder Soepje een ruime theelepel Zure Room en garneer je het af met Peterselie
Ik heb hem geserveerd met een vers Turks Brood

Die Russen weten wel wat lekker is!